How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Forum rules
Can't get a mod to work?
Try these... FIRST!

http://www.davoonline.com/phpBB3/viewforum.php?f=6
User avatar
Davo
The Boss
The Boss
Posts: 2195
Joined: Sun Dec 27, 2009 1:36 am
Age: 37

How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by Davo »

Q: How do I load the Flora Editor? Or any hidden editor?

A: Make a copy of a Spore Shortcut.
Change the target according to the version you own

Core Spore XP "C:Program FilesElectronic ArtsSPORESporebinSporeApp.exe" -locale:en-us -State:floraeditor

Core Spore Vista "C:Program Files (x86)Electronic ArtsSPORESporebinSporeApp.exe" -locale:en-us -State:floraeditor

GA XP "C:Program FilesElectronic ArtsSPORESporebinEP1SporeApp.exe" -locale:en-us -State:floraeditor

GA Vista "C:Program Files (x86)Electronic ArtsSPORE_EP1SporebinEP1SporeApp.exe" -locale:en-us -State:floraeditor





Other editors exist as well.

-state:celleditor

and if you use my grox editor

-state:davogroxeditor


User avatar
Lugiasan
Hatchling
Hatchling
Posts: 1
Joined: Wed Jun 09, 2010 4:46 pm

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by Lugiasan »

Actually, for Vista, I didn't copy the shortcut, I made another Shortcut from GA. Then, I added -locale:en-us -State:floraeditor


-Lugiasan
User avatar
Gokua
Hatchling
Hatchling
Posts: 3
Joined: Thu Sep 23, 2010 8:54 pm

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by Gokua »

do you have tutorial for windows 7?
User avatar
Gokua
Hatchling
Hatchling
Posts: 3
Joined: Thu Sep 23, 2010 8:54 pm

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by Gokua »

do you have tutorial for windows 7?
User avatar
Davo
The Boss
The Boss
Posts: 2195
Joined: Sun Dec 27, 2009 1:36 am
Age: 37

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by Davo »

same as any other windows...
User avatar
abdullahsaurus
Cell
Cell
Posts: 6
Joined: Fri Jul 29, 2011 3:59 am

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by abdullahsaurus »

when i open flora editor i do not find a body here is a pic of my flora editor
Image
User avatar
Davo
The Boss
The Boss
Posts: 2195
Joined: Sun Dec 27, 2009 1:36 am
Age: 37

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by Davo »

thats what it is. it is an unfinished editor.

i have made attempts to edit it and it can be found in my mod section
User avatar
grandrice
Sentient
Sentient
Posts: 278
Joined: Thu Sep 29, 2011 7:17 am

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by grandrice »

NOTE TO STEAM USERS: this does not work with steam.
New and Awesome Space tools Mod: Adds incredibly powerful tools to the space game: viewtopic.php?f=123&t=5589&p=24221#p24221
NOPE200000
Sentient
Sentient
Posts: 488
Joined: Fri Aug 12, 2011 4:27 am

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by NOPE200000 »

grandrice wrote:NOTE TO STEAM USERS: this does not work with steam.
For steam users, watch this: http://www.youtube.com/watch?v=-IG2qKaxIZ0
.
User avatar
grandrice
Sentient
Sentient
Posts: 278
Joined: Thu Sep 29, 2011 7:17 am

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by grandrice »

THANK YOU SO MUCH HACKER80
New and Awesome Space tools Mod: Adds incredibly powerful tools to the space game: viewtopic.php?f=123&t=5589&p=24221#p24221
User avatar
StarDream
Creature
Creature
Posts: 45
Joined: Tue Oct 18, 2011 6:34 pm
Age: 26

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by StarDream »

I don't work load -state:davogroxeditor. How to work mod State?
User avatar
CamBen
Sentient
Sentient
Posts: 1352
Joined: Thu Mar 17, 2011 5:26 pm
Age: 22

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by CamBen »

First of all, did you correctly install the mod?
Spore is creative, even the mods and hacks.
Or, should I say, especially the mods and hacks?

Now currently making content for the Life is Strange and Portal communities. Check me out on YouTube
User avatar
Martin the Wolf
Cell
Cell
Posts: 7
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:27 pm

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by Martin the Wolf »

It won't allow me to change the target. http://prntscr.com/7qd3gf
User avatar
rob55rod
Admin
Admin
Posts: 4082
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by rob55rod »

Martin the Wolf wrote:It won't allow me to change the target. http://prntscr.com/7qd3gf
Use a shortcut, or add the options via the command prompt. For some reason Microsoft decided to make launch options a pain in the neck to use as of Windows 7 .-.

EDIT: Hmm, for the command prompt, do these commands:

Code: Select all

cd C:\Program Files (x86)\Origin Games\SPORE Galactic Adventures\SporebinEP1

Code: Select all

SporeApp.exe -state:floraeditor
Change "Program Files (x86)" to "Program Files" for 32-bit Windows, "Origin Games\SPORE Galactic Adventures" to "Electronic Arts\SPORE_EP1" for Retail game, "-state:floraeditor" to the option of your choice, etc., you know the drill. If you don't, please post whether your OS is x64 or x86, and whether you have Spore on Origin or Disk. I apologize if you told me on that other thread, it's just really hard to keep track, given how many people come in with questions that require that kind of information >.<
Having trouble with the Spore ModAPI Launcher Kit? Get help here!

If you're reading this, you have my permission to build off of my mods as long as I am credited. Please don't mirror my work unaltered, unless I no longer provide a working download.
User avatar
florentinenoble
Tribal
Tribal
Posts: 89
Joined: Thu Apr 07, 2016 6:52 am
Age: 23

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by florentinenoble »

okay, stupid question. how do i do this on my mac? i've tried doing it before but it won't allow me to do it because "-" is a "invalid character".
[img]http://www.davoonline.com/
sporemodder/rob55rod/DI_9r/
DI9r_subforum_emblem.png[/img]
User avatar
rob55rod
Admin
Admin
Posts: 4082
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by rob55rod »

spikd_telecaster wrote:okay, stupid question. how do i do this on my mac? i've tried doing it before but it won't allow me to do it because "-" is a "invalid character".
Not sure, try this:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-FLwd-_KbH8[/youtube]
Having trouble with the Spore ModAPI Launcher Kit? Get help here!

If you're reading this, you have my permission to build off of my mods as long as I am credited. Please don't mirror my work unaltered, unless I no longer provide a working download.
User avatar
florentinenoble
Tribal
Tribal
Posts: 89
Joined: Thu Apr 07, 2016 6:52 am
Age: 23

Re: How do I load the Flora, Advanced Cell, or Grox Editors?

Unread post by florentinenoble »

rob55rod wrote:
spikd_telecaster wrote:okay, stupid question. how do i do this on my mac? i've tried doing it before but it won't allow me to do it because "-" is a "invalid character".
Not sure, try this:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-FLwd-_KbH8[/youtube]
i can't view/watch videos at school, cause they're blocked :c
i can just google it, i guess. i dunno *shrug*
edit: i couldn't find anything about it on google xD
[img]http://www.davoonline.com/
sporemodder/rob55rod/DI_9r/
DI9r_subforum_emblem.png[/img]
Post Reply Previous topicNext topic

Return to “Tutorials”