Mod for altering homeworlds pre-start?

Talk about mods... NOW!
Forum rules
Can't get a mod to work?
Try these... FIRST!

http://www.davoonline.com/phpBB3/viewforum.php?f=6
Recruit

Recruit

Raella69
User avatar
Posts: 24
Joined: Sat Nov 19, 2016 9:16 am
Gender: Male
Zodiac: Leo
Age: 23
Contact:
Status: Offline

Mod for altering homeworlds pre-start?

Unread post #1 by Raella69 » Mon Dec 19, 2016 11:05 pm

I was reading on the wiki about how there was a bug that allowed people to edit their homeworlds before picking them, and you could terraform it to just about anything. I know it got patched out in 1.4 I believe, but I was wondering if there were mods that allows people to do this. Because I know I could decide to freeze my homeworld once I get to the space stage, but I was hoping to start on an ice world, if that is doable. I know it used to be.



Tech Support

Tech Support

rob55rod
User avatar
Posts: 3039
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.
Gender: Male
Status: Offline

Re: Mod for altering homeworlds pre-start?

Unread post #2 by rob55rod » Tue Dec 20, 2016 6:08 am


(atleast AFAIK)

Recruit

Recruit

Raella69
User avatar
Posts: 24
Joined: Sat Nov 19, 2016 9:16 am
Gender: Male
Zodiac: Leo
Age: 23
Contact:
Status: Offline

Re: Mod for altering homeworlds pre-start?

Unread post #3 by Raella69 » Tue Dec 20, 2016 7:43 pm

Darn, the list of planets the homeworlds can make can't be edited?

Tech Support

Tech Support

rob55rod
User avatar
Posts: 3039
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.
Gender: Male
Status: Offline

Re: Mod for altering homeworlds pre-start?

Unread post #4 by rob55rod » Tue Dec 20, 2016 9:24 pm

Raella69 wrote:Darn, the list of planets the homeworlds can make can't be edited?

That's a completely different question, to which I have no answer (because I don't even know)

The Boss
Location: NOLA
Gender: Male
Zodiac: Cancer
Age: 32
Contact:
Status: Offline

Re: Mod for altering homeworlds pre-start?

Unread post #5 by Davo » Wed Dec 21, 2016 9:59 pm

wasnt there a use any tool on any planet?

i kinda remember freezing a starter planet and then starting a game on it...
Support my Site via Adf.ly : View the Ad or Skip the Ad


Tech Support

Tech Support

rob55rod
User avatar
Posts: 3039
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.
Gender: Male
Status: Offline

Re: Mod for altering homeworlds pre-start?

Unread post #6 by rob55rod » Thu Dec 22, 2016 5:30 am

Davo wrote:wasnt there a use any tool on any planet?

i kinda remember freezing a starter planet and then starting a game on it...

Isn't that the bug Raella69 mentioned that was apparently patched?

Sergeant First Class

Sergeant First Class

Amethyst
User avatar
Posts: 274
Joined: Sat Apr 25, 2015 3:22 pm
Location: Yes
Gender: Female
Zodiac: Capricorn
Age: 19
Contact:
Status: Offline

Re: Mod for altering homeworlds pre-start?

Unread post #7 by Amethyst » Thu Dec 22, 2016 9:28 am

I think I can still do that though... I played on an ice planet in creature stage before.
o===[;;;;;;;;;;;;;;;;;>

This is the sword I will use to slice my enemies.

Recruit

Recruit

Raella69
User avatar
Posts: 24
Joined: Sat Nov 19, 2016 9:16 am
Gender: Male
Zodiac: Leo
Age: 23
Contact:
Status: Offline

Re: Mod for altering homeworlds pre-start?

Unread post #8 by Raella69 » Tue Dec 27, 2016 7:02 pm

Rockstar_Dragon wrote:I think I can still do that though... I played on an ice planet in creature stage before.


... Go on...

Poster of the New User Apocalypse

Poster of the New User Apocalypse

Artharia
User avatar
Posts: 3
Joined: Wed Dec 28, 2016 10:06 am
Location: Mordor
Gender: Female
Age: 17
Status: Offline

Re: Mod for altering homeworlds pre-start?

Unread post #9 by Artharia » Wed Dec 28, 2016 10:18 am

You can edit your homeworld planet with spaceship tools using a mod: AToAP Infinity [can be found in Sporedum archives]. Simply fly over the planet with another empire and edit the surface. Remember to save a game on a planet before you do this, because it will only delete the option to create new game on this planet. On existing save files works nicely!

The mod itself deletes the limit of tools, but also allows to edit any planet [including homeworlds, you can even blow them up, but it will corrupt save file]
I've seen weird things.


Return to “Mod Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest