Force save mod does not work for me

Forum rules
BEFORE YOU POST...

Remember that all mods available here REQUIRE Spore: Galactic Adventures AND patch 5.1. Patch 6\Bot Parts does NOT include Patch 5.1! (Some may work on other setups, but this is recommended)

Can't get a mod to work? Feel free to ask for help, there's always someone around to help out. Just make sure to include the following information:
a) Did you install Spore from Steam, Origin, or a Disk?
b) Is your game patched to the latest version?
c) Do you have Galactic Adventures?
d) If so, is it also patched to the latest version?
e) Where did you install the mod to?
f) What is the file's current name in the folder you installed it to?
This information is needed for us to help you!
Ericenjoy
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 1
Joined: Sun May 22, 2016 5:49 am

Force save mod does not work for me

Unread postby Ericenjoy » Sun May 22, 2016 5:54 am

I recently downloaded the DI mod and found out that i couldn't save any creatures with the modded parts in them.

My spore is installed from a disk and GA is installed from origin.

I installed the "forcesave.package" but it didn't work.

can someone link another mod if there is?

Thanks ahead!

User avatar
rob55rod
Tech Support
Tech Support
Sergeant Major of the Davo Army
Sergeant Major of the Davo Army
Posts: 3883
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.

Re: Force save mod does not work for me

Unread postby rob55rod » Sun May 22, 2016 6:38 am

Where did you install forcesave to? (Full path please)
Having trouble with the Spore ModAPI Launcher Kit? Let us know here!

If you're reading this, you have my permission to build off of my mods as long as I am credited. Please don't mirror my work unaltered, unless I no longer provide a working download.

User avatar
grandrice
Sergeant First Class
Sergeant First Class
Posts: 278
Joined: Thu Sep 29, 2011 7:17 am

Re: Force save mod does not work for me

Unread postby grandrice » Sat Jun 18, 2016 6:16 pm

Ericenjoy wrote:I recently downloaded the DI mod and found out that i couldn't save any creatures with the modded parts in them.

My spore is installed from a disk and GA is installed from origin.

I installed the "forcesave.package" but it didn't work.

can someone link another mod if there is?

Thanks ahead!

Are you using steam? It doesn't work on steam. Davo posted a forcesave method that works on steam. It requires editing the config folder though.
New and Awesome Space tools Mod: Adds incredibly powerful tools to the space game: viewtopic.php?f=123&t=5589&p=24221#p24221

Geshtro
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 3
Joined: Sun Mar 05, 2017 1:33 pm
Contact:

Re: Force save mod does not work for me

Unread postby Geshtro » Tue Mar 28, 2017 7:19 pm

Force Save doesn't work for me either. It never did. I installed it the the way you install any mods for the Mac versions as thats what I use. Applications/Spore Galactic Adventures/Show Packaged Contents/Contents/Resources/transgaming/c_drive/spore/data

I used to have the discs, now I installed it via Origin with the new patch. And, still never worked. Does it have to do with the Force save mod being about like, 7 years old or something? And stuff changed? I'm just not sure at all what I'm doing wrong. adding "a" or "!"s at the beginning do nothing.


Return to “Mod Help”