Problems with transparent textures in my custom test-drive backgrounds.

Forum rules
BEFORE YOU POST...

Remember that all mods available here REQUIRE Spore: Galactic Adventures AND patch 5.1. Patch 6\Bot Parts does NOT include Patch 5.1! (Some may work on other setups, but this is recommended)

Can't get a mod to work? Feel free to ask for help, there's always someone around to help out. Just make sure to include the following information:
a) Did you install Spore from Steam, Origin, or a Disk?
b) Is your game patched to the latest version?
c) Do you have Galactic Adventures?
d) If so, is it also patched to the latest version?
e) Where did you install the mod to?
f) What is the file's current name in the folder you installed it to?
This information is needed for us to help you!
Recruit

Recruit

I-am-THEdragon
User avatar
Posts: 9
Joined: Wed Apr 04, 2018 6:51 pm
Location: West Australia
Contact:

Problems with transparent textures in my custom test-drive backgrounds.

Unread postby I-am-THEdragon » Thu May 24, 2018 10:37 pm

I am currently working on a mod that adds a few new custom test-drive backgrounds for the creature editor. Everything's going fine for the most part, but I am encountering one major issue. For whatever reason, I cannot get my transparent textures to appear transparent in the game. Here I have a background which is a 'night time' version of the default background. Note that the trees and shrubbery are surrounded by black boxes.
Image

I have tried both the alpha and exclusion settings in the blender rw4 material setup, as well as tinkering with some custom properties, but to no avail. I am definitely certain that the DDS texture itself has transparency, as it displays properly within Blender. If someone could please help me figure out what is going wrong, I would appreciate it very much.

Sergeant

Sergeant

TheUltraCube6723
User avatar
Posts: 133
Joined: Wed Sep 10, 2014 5:40 am
Location: On the third rock from Sol, in a small country that Earth's inhabitants call "Armenia"
Contact:

Re: Problems with transparent textures in my custom test-drive backgrounds.

Unread postby TheUltraCube6723 » Sat May 26, 2018 7:26 am

If the problem does ever get resolved, could you add a new background that has all of the trees in the part/paint editors?
Just another fellow user.

It's possible to improve Spore's graphics using Reshade. I'm planning a V0.2 public release soon

Recruit

Recruit

I-am-THEdragon
User avatar
Posts: 9
Joined: Wed Apr 04, 2018 6:51 pm
Location: West Australia
Contact:

Re: Problems with transparent textures in my custom test-drive backgrounds.

Unread postby I-am-THEdragon » Sun May 27, 2018 2:34 am

I could probably do that. I had also tried to make all of the Creature Editor backgrounds available in the other editors. It worked, sort of, but the collision meshes didn't match and the default background would always remain when I changed it.


Return to “Mod Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest