adventures don't work D:

Forum rules
BEFORE YOU POST...

Remember that mods you download that are created by Davo REQUIRE Spore: Galactic Adventures and REQUIRE your game to be installed & patched in this order.

    - Install Spore Game

    - (OPTIONAL) Install Spore C&C

    - Install Spore Galactic Adventures

    - Patch Spore and Spore Galactic Adventures to 1.5.1

If you have any further questions, feel free to ask.
Master Sergeant

Master Sergeant

Darhagonable
User avatar
Posts: 372
Joined: Mon Feb 23, 2015 9:37 am
Location: somewhere in the universe
Gender: Male
Zodiac: Capricorn
Contact:
Status: Offline

adventures don't work D:

Unread post #1 by Darhagonable » Sun Nov 22, 2015 3:18 pm

of some reasons I can't load adventures anymore... :(

when I try to load an adventure it just get stuck on the loadingscreen.

anyone know how to fix it?

I think that it can maby have something to do whith any of the mods I have... here is a list of the mods I have:

2015_SeamlessLimbtails
all Bitl cell editor packages
2015Smoother
BiggerPlanets2
DI 9r minirelease
00FSRemoveallcomplexity
13_AlienVirakSmile
DI (1)
DI_NC
newspices
darkspore textures and models
B&VMod1.2
CB_Dark_Genetics
AdventurePropsV4
DavoBabykidnap
DavoColorBots
DavosBP2_Data
forcesave
Freelance10x
FSDayandNight
LessEmpires
NoCityBounds
SeaMonsterBegone
TribalVillageFreedom


Image
Image
Image
Image

Tech Support

Tech Support

rob55rod
User avatar
Posts: 3325
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #2 by rob55rod » Mon Nov 23, 2015 6:27 am

Add a z to the beginning of Dark Genetics's name and move it to your Core Spore Data folder. And do the same to Bitl's ultimate cell editor.

Master Sergeant

Master Sergeant

Darhagonable
User avatar
Posts: 372
Joined: Mon Feb 23, 2015 9:37 am
Location: somewhere in the universe
Gender: Male
Zodiac: Capricorn
Contact:
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #3 by Darhagonable » Mon Nov 23, 2015 7:53 am

I removed both mods and it did not help D:
Image
Image
Image
Image

Master Sergeant

Master Sergeant

Darhagonable
User avatar
Posts: 372
Joined: Mon Feb 23, 2015 9:37 am
Location: somewhere in the universe
Gender: Male
Zodiac: Capricorn
Contact:
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #4 by Darhagonable » Mon Nov 23, 2015 8:00 am

Oh sry! fixed it... of some reason I had the aquatic editor installed and when I removed that one and now it work.

Thx! :mrgreen:
Last edited by Darhagonable on Mon Nov 23, 2015 9:09 am, edited 1 time in total.
Image
Image
Image
Image

Private

Private

joshyflip
User avatar
Posts: 30
Joined: Fri Oct 30, 2015 6:14 am
Location: A place
Gender: Male
Zodiac: Aries
Age: 18
Contact:
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #5 by joshyflip » Mon Nov 23, 2015 9:05 am

Jee, that happened to me.
And the fix was reinstalling the game :D
Don't worry, the saves are fine
JoshyFlip - In a personality crisis since January 2018.

Tech Support

Tech Support

rob55rod
User avatar
Posts: 3325
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #6 by rob55rod » Mon Nov 23, 2015 10:28 am

Darhagonable wrote:Oh sry! fixed it... of some reason I had the aquatic editor installed and when I removed that one and now it work.

Thx! :mrgreen:

Oh, okay, that'd do it. Thing is, most mods which add new command line states (like -state:floraeditor) break adventures for some reason.

sporefan00 wrote:Jee, that happened to me.
And the fix was reinstalling the game :D
Don't worry, the saves are fine

See above. A reinstall shouldn't have been necessary, unless it was a different problem .-.

Master Sergeant

Master Sergeant

Darhagonable
User avatar
Posts: 372
Joined: Mon Feb 23, 2015 9:37 am
Location: somewhere in the universe
Gender: Male
Zodiac: Capricorn
Contact:
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #7 by Darhagonable » Mon Nov 23, 2015 10:47 am

rob55rod wrote:
Darhagonable wrote:Oh sry! fixed it... of some reason I had the aquatic editor installed and when I removed that one and now it work.

Thx! :mrgreen:

Oh, okay, that'd do it. Thing is, most mods which add new command line states (like -state:floraeditor) break adventures for some reason.


is it the trigger thingy that's make it?
Image
Image
Image
Image

Tech Support

Tech Support

rob55rod
User avatar
Posts: 3325
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #8 by rob55rod » Mon Nov 23, 2015 3:01 pm

Darhagonable wrote:
rob55rod wrote:
Darhagonable wrote:Oh sry! fixed it... of some reason I had the aquatic editor installed and when I removed that one and now it work.

Thx! :mrgreen:

Oh, okay, that'd do it. Thing is, most mods which add new command line states (like -state:floraeditor) break adventures for some reason.


is it the trigger thingy that's make it?

Yes, SporeAppStates.trigger . You can rename that file and repack the mod to fix it without removing the mod.

Recruit

Recruit

marrow30
User avatar
Posts: 21
Joined: Wed Nov 12, 2014 10:31 pm
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #9 by marrow30 » Fri Jan 20, 2017 11:40 am

having the same problem, but don't have any of those mods! :(

accept:

1. Adventureprops v4
2. Force-save (obviously)
PRIMAVORES 4 EVER!!!! :twisted:

Tech Support

Tech Support

rob55rod
User avatar
Posts: 3325
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #10 by rob55rod » Fri Jan 20, 2017 1:02 pm

marrow30 wrote:having the same problem, but don't have any of those mods! :(

accept:

1. Adventureprops v4
2. Force-save (obviously)

Can you please provide a complete list of all the mods you have installed?

Private

Private

CradilySlime
User avatar
Posts: 39
Joined: Fri Jan 20, 2017 5:17 pm
Gender: Female
Age: 12
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #11 by CradilySlime » Sat Jan 21, 2017 12:20 pm

wait i know adventures dont work
IS TOO LAG!
Image[/url] i have :ccp:

Recruit

Recruit

marrow30
User avatar
Posts: 21
Joined: Wed Nov 12, 2014 10:31 pm
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #12 by marrow30 » Sun Jan 22, 2017 6:37 am

K...

SPORE Data (2-3) 2 folders "Config" and "Locale" are at the top


SPORE EP1 Data (1)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
PRIMAVORES 4 EVER!!!! :twisted:

Tech Support

Tech Support

rob55rod
User avatar
Posts: 3325
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #13 by rob55rod » Sun Jan 22, 2017 7:17 am

marrow30 wrote:K...

SPORE Data (2-3) 2 folders "Config" and "Locale" are at the top


SPORE EP1 Data (1)

a) Why did you install Dark Injection to your Core Spore data folder? Only the zArenas packages go in there. Dark Injection itself should be in your Galactic Adventures data folder. Not entirely relevant, but that's bound to cause problems somewhere...
b) Try removing 2012_DavoUnlimitedBoundComplexityAllEditors, that should solve the problem. I think.

Recruit

Recruit

marrow30
User avatar
Posts: 21
Joined: Wed Nov 12, 2014 10:31 pm
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #14 by marrow30 » Sun Jan 22, 2017 7:31 am

I've been loading an empty adventure for 2 minutes now
PRIMAVORES 4 EVER!!!! :twisted:

Recruit

Recruit

marrow30
User avatar
Posts: 21
Joined: Wed Nov 12, 2014 10:31 pm
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #15 by marrow30 » Sun Jan 22, 2017 7:32 am

even after the changes... And if you saw, all of the DI pieces are replaced and now I AM TRIGGERED...

would it be a problem if I keep closing spore as a tab on the X other than on the program?
PRIMAVORES 4 EVER!!!! :twisted:

Tech Support

Tech Support

rob55rod
User avatar
Posts: 3325
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Location: Zelem's Nexus, rebuilding.
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #16 by rob55rod » Sun Jan 22, 2017 7:47 am

marrow30 wrote:I've been loading an empty adventure for 2 minutes now

...alright, let me take another look at the list.

marrow30 wrote:And if you saw, all of the DI pieces are replaced

what

marrow30 wrote:and now I AM TRIGGERED...

wat

marrow30 wrote:would it be a problem if I keep closing spore as a tab on the X other than on the program?

I'm sorry what

Recruit

Recruit

marrow30
User avatar
Posts: 21
Joined: Wed Nov 12, 2014 10:31 pm
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #17 by marrow30 » Sun Jan 22, 2017 8:05 am

1. ALL OF THE PIECES FOR DARK INJECTION ARE GONE!!!! EVEN IN ALREADY MADE CREATURES!!! accept all of the custom pieces.
(Because of this, I'm feeling like buying out Darkspore remains is going to be the only future for Dark Injection.)

2.I keep on closing it on the tab mode on the red x on the corner.

so yes... I'M BEYOND TRIGERRRRRRRRREEEEEEEED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! D:<
PRIMAVORES 4 EVER!!!! :twisted:

Recruit

Recruit

marrow30
User avatar
Posts: 21
Joined: Wed Nov 12, 2014 10:31 pm
Gender: Male
Status: Offline

Re: adventures don't work D:

Unread post #18 by marrow30 » Sun Jan 22, 2017 8:14 am

OK my parts are back, that's good! :D

less triggered now but still have no short loading time :/
PRIMAVORES 4 EVER!!!! :twisted:


Return to “Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest