12-24-2020
Due to an unexpected database update fail, the forum had to undergo a reset to an August backup. This sadly means all new user registations and content posted between 08-08-2020 and 12-24-2020 has been wiped. We apologize for the inconvenience and have taken measures to prevent this error from happening in the future.

12-26-2020
Interested in a moderator position? Speak with Rob55Rod or Darhagonable on my personal Discord server or the official Spore Modding Community Discord server.

Spore ModAPI

Download tools like Sporemaster and get the latest patches.
User avatar
zachyaboy
Hatchling
Hatchling
Posts: 2
Joined: Fri Jul 10, 2020 9:55 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by zachyaboy »

its-a-me-catboi wrote:So, after a loooong time of experiments, I successfully installed some mods (Dark Injection and Force Save). but for some reason it just does not want to work.
I have the Spore ModAPI Launcher pinned on my taskbar, and everytime I run it, this error message appears:
Image
(If the Image didn't appear, the message is "Could not find default preferences. The data directory is missing or corrupt.".)
I tried going to the launcher's location in my files and run it from there, but it didn't work aswell. The game also doesn't even open if I run it from Origin!
Anyways, my laptop has 8GB RAM, 1TB of space in total(584GB free), and I had the Steam version of Spore, before getting the Origin Key and transfering it to Origin.
Please, help me, I was really excited to play Modded Spore, and I don't want to give up on trying to play it.
Edit: I forgot to mention, I have C&C, GA, and the newest version of Spore.
I have the same problem. help


User avatar
karamba
Hatchling
Hatchling
Posts: 2
Joined: Thu Jun 18, 2020 7:38 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by karamba »

Is there any way to fully Uninstall Spore ModAPI?
User avatar
enigmu
Hatchling
Hatchling
Posts: 1
Joined: Sat Jul 11, 2020 4:51 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by enigmu »

I have a problem with the spore modapi launcher kit. When I open the installer, I choose the "first time" option, choose the path, and click install. As it should be. I get the screen with "installing" for a moment, the bar stays empty, and then the window closes. Do you know what could be the cause of that?
User avatar
_DuverZavr_
Hatchling
Hatchling
Posts: 1
Joined: Sun Jul 26, 2020 3:27 am

Re: Spore ModAPI

Unread post by _DuverZavr_ »

That is a problem in my PC or in Mod ip launcher? because i cant load creatures that made with mods like DI and other
This message appears when i run mod ip launcher
I use spore from GOG
i try to load creature by dragging it's png into folder with my creations but when i open spore with spore mod ip launcher it crashes
Attachments
Capture.PNG
User avatar
100DayAria
Hatchling
Hatchling
Posts: 1
Joined: Tue Apr 04, 2017 3:14 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by 100DayAria »

EDIT: fixed the problem by reinstalling the modapi

started up spore after a long time of not playing (mods still installed)

realized i wanted to reset my galaxy, closed the game & deleted game0 folder

now the modapi launcher isn't working :<

Image
Image
User avatar
Korija2029
Hatchling
Hatchling
Posts: 2
Joined: Thu Jun 21, 2012 7:25 am

Re: Spore ModAPI

Unread post by Korija2029 »

I had this error too.
It was caused by antivirus.
I needed to reinstall antivirus.
I had avast and it got bugged.
Reinstalled and had after restart check from usb.
Clean and modapi started to work again.
Or just turn it off when playing.
User avatar
cmbcoldspot
Hatchling
Hatchling
Posts: 1
Joined: Thu Jan 14, 2021 9:13 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by cmbcoldspot »

Satannabis wrote: Sun Apr 05, 2020 2:29 pm Hello, I've been having major issues with the ModAPI and trying to run Adventures on Space Stage. (Origin btw)

Basically, every time I load a save it asks me to name my captain again, if I look at the timeline and hover over my captain it says "Unknown Captain" with a string of code or something, and when i go to the first mission world and try to zoom in the game crashes when loading up the page that lets you beam down. It's very consistent. The only thing I use the ModAPI for is SnekyGraphics, but i also run the shiny tweak and at 60fps. If I run spore without SnekyGraphics but still through the API, the game crashes. But when I run it without the API at all, I name my captain and the name appears in the timeline, and then I can enter the Adventure world.

I've uninstalled and deleted everything multiple times, went into appdata and programdata to remove all traces of the modapi, but when i install it all again it keeps happening. Currently using ModAPI version 1.2.0.11, spore is on the assymmetry patch, I obviously have GA and C&C.

Please help, it kills me to think I fixed this, get through all the stages and crash on the first mission, i just want my game to be pretty
I know it's been a couple of months, but I've been having the same problem. Every time I load my save, it asks me to name my captain, and it won't let me beam down. I have a decent amount of mods installed, but I uninstalled all the adventure-related ones.
Post Reply Previous topicNext topic

Return to “Tools & Patches”