Spore ModAPI

Download tools like Sporemaster and get the latest patches.
zachyaboy
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 2
Joined: Fri Jul 10, 2020 9:55 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by zachyaboy »

its-a-me-catboi wrote:So, after a loooong time of experiments, I successfully installed some mods (Dark Injection and Force Save). but for some reason it just does not want to work.
I have the Spore ModAPI Launcher pinned on my taskbar, and everytime I run it, this error message appears:
Image
(If the Image didn't appear, the message is "Could not find default preferences. The data directory is missing or corrupt.".)
I tried going to the launcher's location in my files and run it from there, but it didn't work aswell. The game also doesn't even open if I run it from Origin!
Anyways, my laptop has 8GB RAM, 1TB of space in total(584GB free), and I had the Steam version of Spore, before getting the Origin Key and transfering it to Origin.
Please, help me, I was really excited to play Modded Spore, and I don't want to give up on trying to play it.
Edit: I forgot to mention, I have C&C, GA, and the newest version of Spore.
I have the same problem. help
karamba
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 2
Joined: Thu Jun 18, 2020 7:38 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by karamba »

Is there any way to fully Uninstall Spore ModAPI?
enigmu
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 1
Joined: Sat Jul 11, 2020 4:51 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by enigmu »

I have a problem with the spore modapi launcher kit. When I open the installer, I choose the "first time" option, choose the path, and click install. As it should be. I get the screen with "installing" for a moment, the bar stays empty, and then the window closes. Do you know what could be the cause of that?
_DuverZavr_
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 1
Joined: Sun Jul 26, 2020 3:27 am

Re: Spore ModAPI

Unread post by _DuverZavr_ »

That is a problem in my PC or in Mod ip launcher? because i cant load creatures that made with mods like DI and other
This message appears when i run mod ip launcher
I use spore from GOG
i try to load creature by dragging it's png into folder with my creations but when i open spore with spore mod ip launcher it crashes
Attachments
Capture.PNG
100DayAria
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 1
Joined: Tue Apr 04, 2017 3:14 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by 100DayAria »

EDIT: fixed the problem by reinstalling the modapi

started up spore after a long time of not playing (mods still installed)

realized i wanted to reset my galaxy, closed the game & deleted game0 folder

now the modapi launcher isn't working :<

Image
Image
Karaio
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 1
Joined: Thu Oct 08, 2020 11:04 am

Re: Spore ModAPI

Unread post by Karaio »

Hello There
I am having this issue with my steam spore, even thought i am using the ModAPI Launcher
I am having this issue with my steam spore, even thought i am using the ModAPI Launcher
I am having this issue with my steam spore, even thought i am using the ModAPI Launcher
User avatar
rob55rod
Tech Support
Tech Support
Posts: 4081
Joined: Sat Jul 02, 2011 9:50 am
Gender:

Re: Spore ModAPI

Unread post by rob55rod »

Karaio wrote: Thu Oct 08, 2020 11:10 amI am having this issue with my steam spore, even thought i am using the ModAPI Launcher
Easy fix: don't use Steam Spore. You can transfer your keys to Origin free of charge, just make sure to backup your creations and save data and then uninstall Steam Spore before you install Origin Spore.
Having trouble with the Spore ModAPI Launcher Kit? Get help here!

If you're reading this, you have my permission to build off of my mods as long as I am credited. Please don't mirror my work unaltered, unless I no longer provide a working download.
User avatar
SammyJammy
Recruit
Recruit
Posts: 5
Joined: Sun Sep 06, 2020 4:54 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by SammyJammy »

I don't know why it is doing this, but it won't open the Easy Installer when I click on the shortcut. The modAPI itself runs perfectly fine, even though I'm on the steam version of Spore GA. I'm on the latest patch aswell.
I miss those thousands of spore creations I used to have..
ErCapoEschere
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 2
Joined: Thu Oct 15, 2020 3:42 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by ErCapoEschere »

rob55rod wrote: Sat Oct 10, 2020 2:15 pm
Karaio wrote: Thu Oct 08, 2020 11:10 amI am having this issue with my steam spore, even thought i am using the ModAPI Launcher
Easy fix: don't use Steam Spore. You can transfer your keys to Origin free of charge, just make sure to backup your creations and save data and then uninstall Steam Spore before you install Origin Spore.
i downloaded a pirated version of spore which gives the same error i can't use spores from steam can you please find a way to make it work

I ask for it on my knees
Rockclanhawkstar
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 1
Joined: Thu Oct 15, 2020 9:17 pm
Gender:

Re: Spore ModAPI

Unread post by Rockclanhawkstar »

Uh hey I got a spot of trouble if you could please help.
So I had a graphics bug occur in my game, in which the only solution was to uninstall and reinstall the game; I am have use the discs to play.
After I got everything back installed, the Api launcher has been having this issue, This error says "DetourTransactionCommit error"
And then whenever I got the game loading up it always says to use the Mod Api launcher even though I did use launch it from there.
Also sometime when booting up the game this sort of error occurs. And it told me to share it here. ^^'
https://imgur.com/a/cZ1sHtq
Oh and I also did try to reinstall the Mod api as well.
Thanks for looking at this ^^

Edit- Got it workings, forgot I need to reinstall the 5.1 patch TuT
ErCapoEschere
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 2
Joined: Thu Oct 15, 2020 3:42 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by ErCapoEschere »

Rockclanhawkstar wrote: Thu Oct 15, 2020 9:33 pm Uh hey I got a spot of trouble if you could please help.
So I had a graphics bug occur in my game, in which the only solution was to uninstall and reinstall the game; I am have use the discs to play.
After I got everything back installed, the Api launcher has been having this issue, This error says "DetourTransactionCommit error"
And then whenever I got the game loading up it always says to use the Mod Api launcher even though I did use launch it from there.
Also sometime when booting up the game this sort of error occurs. And it told me to share it here. ^^'
https://imgur.com/a/cZ1sHtq
Oh and I also did try to reinstall the Mod api as well.
Thanks for looking at this ^^

Edit- Got it workings, forgot I need to reinstall the 5.1 patch TuT

Same error bro
Nick_Nice
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 1
Joined: Sun Oct 18, 2020 9:16 am
Gender:

Re: Spore ModAPI

Unread post by Nick_Nice »

Hello. When launching (not a licensed game) it gives this error.
It started after several reinstallations of the launcher due to the fact that the DI mod did not see it initially. installed a different version of the game with all the add-ons and put the launcher on it.
He also gave a mod installation error before, but the last time I installed it without them, I tried to reinstall it and I could not find a solution. Thanks in advance for your answer

(I apologize if you didn't quite understand something, I used a translator)
Attachments
Безымянный1.png
Безымянный1.png (2.77 KiB) Viewed 1267 times
Безымянный.png
ParExcellenceAutarch
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 1
Joined: Sat Oct 17, 2020 5:05 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by ParExcellenceAutarch »

I have the Origin version installed and when I updated the ModAPI launcher it now shows me the "Open with Spore ModAPI launcher" even though I am opening it with that exact thing, I've tried multiple things such as updating spore, reinstalling ModAPI, etc. it also wont show me where the exe files are when it downloads, I have no antivirus that deletes it, I also downloaded it from the regular site, I also visual studio as I was recommended it and it still doesn't work, little help please?

EDIT: While I got no help, I fixed it myself with multiple tries in the process, I eventually found out you can fix it by going to the original location of the ModAPI folder, deleting it, including deleting the launchers, deleting all mods you downloaded using it, restarted my device, and then it worked, now I just have to worry of another problem which is just not being able to name creations, I got no help for it but at least my self esteem went up as I managed to fix it myself.
DarkSporer
Poster of the New User Apocalypse
Poster of the New User Apocalypse
Posts: 2
Joined: Mon Oct 26, 2020 7:44 pm

Re: Spore ModAPI

Unread post by DarkSporer »

Hello, I have a problem with ModApi, it asked me to choose what is my game, disk, Steam or Origin
I chose Steam (which also went with GoG Games) and the game opens, does not even show the intro and closes. try uninstalling ModApi several times and it doesn't work. Help me Rob55Rod The dark injection is very complex


I get :cc: :rp: :patch1.5: :ga: :spore:
Post Reply

Return to “Tools & Patches”